375g. Økologisk.
Nå kan du endelig lage spennende eksotiske retter med couscous. Couscous blir normalt laget av durumhvete, nå kan du få couscous laget av mais.
Couscous er hovedingrediens både i marrokansk og tunisisk kjøkken, men kan brukes som tilbehør i svært mange retter. Enkelt å lage.
Til 3-4 personer koker du opp 250ml vann tilsatt litt salt og en spiseskje olivenolje . Når vannet koker tilsetter du 250g. couscous rør om og la det ligge i ca 2 minutter. Tilsett en spiseskje smør og la det koke i ytteligere 3 min mens du rører sakte.
Couscousgryn smaker i seg selv lite, så hemmeligheten bak en smakfull og spennende couscous ligger i tilsetningene.
Ikke vær redd for å bruke krydder og grønnsaker med mye smak, couscousen tåler mye av tilsetninger.
Du kan tilsette kun buljong, litt finhakket løk og diverse krydder og bruke couscousen som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller du kan tilsette en rekke ulike grønnsaker og bruke det som hovedrett.

Couscous med løk og urter:
300 gram couscous
½ terning grønnsaksbuljong
1 rødløk
2-3 hvitløkbåter
30 gram frisk ingefær
1 rød chili
2 ss frisk koriander
2 ss frisk persille
2 ss olivenolje
salt og pepper
Surr finhakket løk, hvitløk og chili i litt olje i en kjele/panne, rør inn grønnsaksbuljongterning og tilsett så mye vann som pakken anviser til riktig mengde couscous (varierer mellom ulike couscoustyper). Hell i couscous og finhakket ingefær og urter, rør om og la stå så lenge pakken anviser. Rør inn 2 ss god olje, smak til med salt og pepper og server.