1 kg.
Sunnere Fiberbrød
med solsikkefrø og gresskarkjerner 1Kg
Spiser du lite karbohydrater, har glutenintoleranse eller bare er generelt opptatt av et sunt kosthold? Da har vi utviklet det perfekte brødet for deg. Med denne brødmiksen kan du bake ditt eget fiberbrød helt uten gluten, melk og gjær. En skive av brødet har kun 1 gram karbohydrat og 58 kalorier, men hele 8,5 gram kostfiber. Dette er 36% mindre kalorier, 94% mindre karbohydrater og over 4 ganger så mye fiber som i vanlig grovbrød. Det høye fiberinnholdet gjør at brødet holder deg mett lenge.
- Kun 1 g karbohydrat per skive!
- Uten gluten, melk og gjær
- Enkelt å lage, ingen elting nødvendig
- Metter lenge
Enkel tilberedning – ingen elting eller heving
Brødmixen skal kun blandes med vann, og deretter stekes i den medfølgende brødformen. Brødet er saftig og smakfullt, smuler ikke, og holder seg ferskt i flere dager. Det egner seg også svært godt for frysing. Tips: skjær brødet i skiver før du fryser det, så kan du enkelt tine skivene i en brødrister rett før du skal spise.
Næringsinnhold
Næringsinnhold per 100 g ferdig brød | kcal | protein | karbohydrater | fett | kostfiber |
Gjennomsnittlig grovbrød | 225 | 8,6 | 42,7 | 2,2 | 4,4 |
Funksjonell Mat brødmix | 144 | 8,7 | 2,5 | 8,4 | 21,2 |
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Ha posens innhold over i en bolle, og tilsett 1,2 liter vann.
- La deigen hvile i 5 min.
- Form deigen til rundstykker eller ett stort brød på bakeplate. Evt. flere mindre brød i form.
- Om du ønsker kan du strø på litt frø, for eksempel solsikkefrø eller gresskarkjerner.
- Stek brødet i ca. 60-70 minutter på nederste rille. For rundstykker ca. 30 min.
- Avkjøl helt på rist, uten tildekking.
- Brødet oppbevares best i en pose i kjøleskapet.
Ingredienser:
Frø og kjerner (Psyllium, solsikke, sesam, gresskar, linfrø), fiber (fra sukkerbete og erter, FiberFin resistent maisstivelse), heleggpulver, erteprotein, søtstoff Sukrin (erythritol), hevemiddel (bakepulver), mineralsalt (natriumklorid og kaliumklorid).
Nettovekt: 250 g. Gir ca 530 g ferdig brød.